Årets ALARM-mässa större än någonsin

Imorgon öppnas dörrarna till årets arbetsmarknadsmässa för studenter vid Sahlgrenska akademin, ALARM. Årets mässa, som hålls i Chalmers kårhus, är den största hittills och över 1000 besökare väntas.

Imorgon arrangerar Sahlgrenska akademins Studentkår, SAKS, den årliga arbetsmarknadsmässan ALARM. Mässan som startades 2004, var till en början bara till för apotekare men har med åren blivit så stor att den idag representerar samtliga studenter vid Sahlgrenska akademin. Årets upplaga är den största och bredaste hittills med cirka 50 utställare från hela landet och 1000 förväntade besökare. För att alla ska få plats hålls mässan i Chalmers kårhus. Arrangörerna beskriver tillställningen som en plattform för möten mellan student och arbetsgivare. Många studenter får också sitt första sommarjobb inom yrkesområdet via ALARM.
– Vår förhoppning är givetvis att studenterna ska få möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet och framtida arbetsgivare, säger Annie Björklund, projektledare.

I år kommer visst fokus att läggas på sommarforskning för studenter och organisationen Studenter i forskning, Sif, kommer att hålla en föreläsning i ämnet. Även Läkare utan gränser och Folktandvården Västra Götalandsregionen kommer att föreläsa under dagen. Mässan startar klockan 12:00 och håller på till 16:00. Schema och mässbroschyr hittar du nedan.

 

ALARM - arbetsmarknadsmässa för studenter vid Sahlgrenska akademin 


Datum: 14 mars 2017, kl 12:00-16:00
Plats: Chalmers konferenscenter (Chalmersplatsen 1)
Schema:

12:00 Mässan öppnar – de första 25 får goodiebags

12:30 VGR folktandvården har lunchföreläsning

13:30 Sif har en föreläsning om forskning

14:15 Läkare utan gränser har föreläsning

16:00 Mässan avslutas

Mässbroschyr för Alarm 2017 hittar du här.

 

ALARM2

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se