Starta helgen i ett rum av kött

I morgon öppnar HDK:s kandidat- och masterstudenter sin examensutställning i Frihamnen. En av de som ställer ut är textilkonststudenten Elin Wallenstam Sjögren.
– Jag har skapat ett rum utifrån mina associationer till kött. Det är bara att ta av sig skorna och stiga in, säger hon.

I morgon fredag är det dags för HDK-studenterna på kandidat- och mastersnivå att visa upp sina verk i Kajskjul 113 i Frihamnen.
Kvällen inleds med välkomsttal av prefekten Ulf Dalnäs och därefter kan besökarna ta del av allt från urnor i terrakotta till broscher som är tänkta att fungera som ”minneskapslar där bärarens minnen förvaras”. Efter vernissagen är utställningen öppen varje dag fram till söndagen 2 juni.
Elin Wallenstam Sjögren, 29 år, läser tredje året på textilkonstprogrammet och är en av de 44 studenter som ställer ut. Hon har byggt ett textilt rum till utställningen.
– Det är en stålkonstruktion med fyra väggar. På golvet ligger en matta som jag tuftat och från väggarna hänger det garn som jag knutit fast. Besökarna kan ta av sig skorna, kliva in och vara omgivna av garn. Allt garn är i samma färg, en färg som jag kallar för ”persikorosa.” Jag har utgått från mina associationer till kött och kropp, en kroppslig insida skulle man kunna säga. 
Du har döpt ditt verk till Arche, vad betyder titeln?
– Arche är namnet på det ämne som vissa filosofer ansåg världen vara uppbyggd av. Olika filosofer har olika tankar kring vad ämnet är och den otydligheten är en viktig del. Någon sa att det poetiska språket rymmer så mycket just på grund av sin otydlighet och det gillar jag, som åskådare kan du projicera vad du vill på verket!

Var? Kajskjul 113, Frihamnen 11
När? Vernissage i morgon, fredag, kl. 18-21.
Läs mer här eller titta på bilder av Arche genom att besöka Elin Wallenstam Sjögrens instagramprofil.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.