Väntrum pollineras av konststudenter

Film, skulptur och ljudkonst. Studenterna vid Valands kandidatprogram i Fri konst har skapat ett väntrum i Botaniska trädgårdens växthus. I samband med Kulturnatta i morgon är det dags för vernissage.

Väntrum kanske förknippas med leda, ångest och framförallt just, väntan. Badou Jobe, en av konststudenterna från Akademin Valands kandidatprogram i Fri Konst, berättar hur de tänkt.

– Temat för utställningen är pollinering. Det bestämdes redan förra terminen när det blev klart att vi skulle ha en utställning på och i samarbete med Botaniska trädgården. Och på ett sätt väntar växter hela tiden på att de ska pollineras, att en humla ska flyga och sätta sig på just dem. Det påminner om den väntan man som människa har upplevt i olika sorters väntrum, säger Badou Jobe.
När Spionen når honom är han mitt i klippandet av en av sina filmer som ska ställas ut i Botaniska trädgårdens växthus. I filmen spelar han programledaren för en talkshow där han intervjuar växter.
– Du kanske tänker att växter ska ha massa intressanta och fascinerande saker att berätta men faktum är att de pratar som vanliga människor. Det blir en del pinsam tystnad och tanken är att filmen ska kännas lite awkward, säger Badou Jobe.
Förutom videokonst kan vernissagebesökarna förvänta sig skulpturer, ett ljudverk som spelar bossanova och textiler som täcker delar av växthuset. Allt i och omkring växthuset i Botaniska trädgården.

 

När? Vernissage under Kulturnatta, fredag 25 oktober kl 16-20. Efter det är utställningen öppen i drygt två veckor till och med 10 november.
Var? Göteborgs botaniska trädgård, Carl Skottsbergsgata 22 A.
Konstnärer: Adam Haugbak, Andreas Sandberg, Badou Jobe, Emely Hansson Cuadros, Erik Funck, Fanny Dahlpil, Ina Nian, Inez Edström, Jessica Björck, Leopold O Dunberg, Leo, Maitane Midby, Maria Hedenskog, Mireia Rocher, Oscar Häggström.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.