Foto: Pixabay/CC00.

IT-problem på Göteborgs universitet kvarstår

Sedan fredagen den 18 september har Göteborgs universitet varit drabbat av ett omfattande IT-haveri. Problemet med e-post servrarna har medfört att tusentals medarbetare inte kommer åt sin e-post.

De omfattande IT-problemen på Göteborgs universitet kvarstår. Den 18 september gick flera e-postservrar sönder vilket medfört att tusentals medarbetare inte kan nå sina mejlkonton. 
– Det är mycket olyckligt att det inte går att nå samtliga e-postadresser vid Göteborgs universitet. Vi arbetar intensivt för allt ska fungera igen så snart som möjligt. Jag hoppas på förståelse från studenter, medarbetare, allmänhet och externa samarbetspartners, skriver rektor Eva Wiberg på GU:s hemsida.

Göteborgs universitet meddelar på sin hemsida att IT-enheten arbetar med att återställa e-postfunktionen. Många av de drabbade medarbetarna har fått tillbaka mejlen men ännu har man inte lyckats fullt ut med att återställa samtliga e-postkonton. 

Trots de omfattande problemen med e-postservrarna har inte studentmejlen drabbats. GU uppmanar alla som behöver komma i kontakt med universitetet att ringa eller använda alternativa kommunikationsvägar.

 Här hittar du kontaktuppgifter till personal vid Göteborgs universitet. 

 Spionen fortsätter att följa och bevaka frågan. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.