Montage: Johan Wingborg / Pixabay CC00.

Göteborgs universitet instiftar tillfälligt stipendium

Förra veckan fattade Göteborgs universitets rektor Eva Wiberg beslut att instifta ett tillfälligt stipendium för de studenter som på egen hand bekostar sina studier. Stipendiet riktar sig till internationella studenter som på grund av covid-19 har en ansträngd ekonomisk situation.

“The Covid-19 Financial Aid Scholarship” inrättas nu tillfälligt för att kunna ge ett extra stöd till avgiftsskyldiga programstudenter som själva bekostar sina studier och som på grund av covid-19 hamnat i kläm. Det handlar om en grupp internationella studenter där många är beroende av att ta extrajobb vid sidan av studierna för att ha råd med avgifterna. 
– Vi är måna om våra internationella studenter och har sett att avgiftsskyldiga programstudenter, som befinner sig mitt i en utbildning här i Göteborg och finansierar sina studier själva, har en ansträngd situation. Därför gör vi nu en engångssatsning som ett extra tillskott, säger rektor Eva Wiberg i ett pressmeddelande. 

Stipendiet om 15 000 kronor delas ut till studenter som tidigare studerat på heltid på GU och som påbörjar sitt andra eller tredje år i höst. The covid-19 Financial Aid Scholarship omfattar inte nyantagna studenter eller internationella studenter som får sina avgifter täckta av annat stipendium. 

Senast den 21 juni ska ansökan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Här kan du läsa mer om villkoren och kriterierna.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.