Golande dockor och värdelöst föräldraskap

1. Gjort en lista över saker som börjar på bokstaven S som min sexårige systerson kan ta med sig till skolan. Sanitetsbindor och Suppar hamnade tråkigt nog långt ner på listan när barnet fick rangordna alternativen. Sandpapper vann. Han är tydligen en praktiker snarare än en hygien- och smärtstilleivrare. 

2. Matat min systerdotters superäckliga docka med tacos. Pernilla, som dockan heter, är väldigt liten i maten och processen tog cirka två timmar. Efteråt var plastklumpen djupt kränkt över att hon inte ens hade fått en haklapp under måltiden. Dessutom golade hon, med tolkningshjälp av sin ägare, på mig för att jag åt en karamell innan maten. 

3. Scrollat. Scrollat som om det inte fanns någon morgondag. Jag har nu sett allt på internet. Inklusive alla klipp från Pappapanelen när Bingo Rimér och Martin Melin pratar om hemska saker som kan drabba fäder i allmänhet. Som att de aldrig får komplimanger för att de inte tröstar sina barn när de faller. Sådant är ledsamt att höra. Att Bingo och Martin inte känner sig sedda i sitt värdelösa föräldraskap.

4. Sett filmer jag aldrig sett förut. I normala fall ser jag endast sådant som jag redan har sett. Jag hatar att uppleva nya saker och höra dialoger jag aldrig har hört förut. Överraskningar är det absolut värsta jag vet. I veckan har jag dock samlat mod och lämnar ledigheten med ett gäng filmer som jag snart kan se om för första gången. Moonlight till exempel. Jag börjar ladda redan nu inför att få bygga in mig i soffan och marinera mig i mina egna tårar. Tuffa män som älskar andra män är min främsta liptrigger.

Det var allt. Jag har uppenbarligen små krav på livet. Det enda jag vill är att kunna frigöra mig från det ibland.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.