"Det känns konstigt nog som hemma"

Det känns skönt att ha kommit igång men jag oroar mig fortfarande för om jag gör rätt. Ska det verkligen vara såhär? Jag tror att examensarbetet är en av de svåraste kurserna just eftersom att så mycket hänger på dig själv. 

Isoleringen som uppstår vid en tenta-vecka sprider nu ut sig över 10 veckor. Och sedan är det slut. Du är färdigbakad, vuxen och redo för arbetslivet. Inte konstigt att prokrastinering blir ett problem. 

Jag har också inlett ett mer vardags-liknande liv här i Mexiko. Jag lagar mat, tvättar kläder och vattnar mina nyköpta kryddväxter. När jag har varit i landet tidigare har det varit som turist med allt vad det innebär. Det blir ganska så stora kontraster mot vad jag minns. 

Nu lever jag ett ganska vanligt liv som liknar det jag har i Sverige men efter att ha rest runt i landet vet jag att den trygga bubblan är få förunnat. Förutom den ekonomiska ojämlikheten så är säkerhetsfrågan alltid närvarande när en backpackar genom Mexiko. 

Jag kollar alltid nyheterna och frågar mig fram om det är något område jag inte bör åka till. Förra sommaren ville vi åka till Oaxaca men på grund av en konflikt mellan lärarfacket och regeringen var det omöjligt. Flera personer hann mista livet innan situationen lugnade ner sig. 

Protester förekommer även här i Mexiko City men detta sker främst i centrum. I mitt område är det lugnt och fåglarna kvittrar. Det är nära till affären och jag hittar nästan överallt. Det känns konstigt nog som hemma

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.