Hallucinationer och stirrig blick

De som vet, de vet. Det går inte att sluta med nikotin under en period som kräver minsta lilla intellektuellt engagemang av en. Det går nämligen varken att tänka, sova eller slappna av för en sekund. Blicken blir stirrig och såväl läs- och skrivförmåga tillintetgörs. I tider av våldsamt mycket studier, minst lika mycket jobb och en allmän intensiv tillvaro lämpar sig därmed inte avgiftning.

En gång jobbade jag i en fabrik där snus inte var tillåtet under arbetstid. Som den lydiga arbeterskan jag är (Läs: livrädd för repressalier) anammade jag förbudet och såg även en härlig möjlighet att bli av med missbruket. Dag tre in i beslutet att sluta blev abstinensen så svår att jag fick någon slags hallucination: de livsmedel jag var där för att sortera förvandlades till persilja. Rädslan för att bli fullständigt skogstokig tog över och snusandet kändes som ett litet problem i sammanhanget. Så jag fortsatte. Och fortsatte. Och fortsatte.

Denna gång, cirka 10 år efter incidenten i fabriken, grusades mina snusslutarplaner av uppsatsskrivande och jobb som båda kräver att min hjärna är fullt fungerande. När allt detta är över ska jag låsa in mig själv i en bubbla där jag kan få sura, hallucinera, inte sova och gråta. Det blir kul. Men nu – uppsats och snus.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.