Engagemang och studenträttigheter

Som student har du många rättigheter. Bland annat ska du få schema och kurslitteratur i tid så att du kan planera dina studier, du ska ha en bra studiemiljö som inte är skadlig för dig som befinner dig där, du ska behandlas likvärdigt med de anställda eftersom universitetet är din arbetsplats också, du ska få dina examinationer bedömda efter utefter din prestation och resultatet ska inte påverkas av var du kommer ifrån eller vilket kön du har och du ska ha möjlighet att tillgodogöra dig din utbildning oavsett funktionvariation.

En förutsättning för att kunna studera är innebär även tillgång till inkomst och bostad. Allt det här är frågor som studentkårerna runt om i Sverige har drivit för att du som student ska ha det bra och det är därför jag tycker det är viktigt att engagera sig.

Gillar: katter, skräckfilmer och Harry Potter

Gillar inte: krig, våld och dålig studiemiljö

Vi hörs!
/Lina Olofsson

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.