En vemodig känsla

Att arbeta inom en ideell förening är tungt: det innebär mycket arbete för väldigt lite ersättning, långa timmar och ett stort ansvar. Trots detta är det inte så konstigt att en känner sig lite tveksam till att lämna över en organisation, som i ett år varit ens egna lilla skötebarn, till någon helt ny person. 

En annan grej är att det är svårt att få kontinuitet i en organisation som byter ut sin ledning varje år. Många projekt faller mellan stolarna, dokument glöms bort och policys tolkas annorlunda. Därför har vi överlämning. Det här är tredje gången jag genomför en överlämning till en efterträdare, och det blir inte lättare för det. Jag inser att jag har blivit lite lätt hemmablind och det är svårt att veta vad som behöver förklaras och vad som redan är självklart. För mig, som lämnar mitt uppdrag, är allt redan självklart (kan vi låtsas i alla fall). 

Ibland har jag undrat om jag borde sitta kvar ett år till, för organisationens skull. För att det vore bra för sammanhangets skull, för att få en lite bättre kontinuitet. Men det som är bra med att byta ut personer är att de nya kommer med andra perspektiv och friska fläktar. Det gör att organisationen inte stagnerar eller blir mossig. Traditioner och praxis i all ära, men det är faktiskt viktigt att ge plats åt andra personer!

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.