Hållbart resande

I detta något giriga samhälle där vi ständigt letar efter sätt att maximera våra upplevelser och vara så tidseffektiva som möjligt är det kanske långsökt att någon skulle ta färjan till Island på 2 dagar (3 om man önskar stanna till på Färöarna) istället för flyg.

Om jag berättar att koldioxidutsläppet minskar med 38 % (källa: www.svalna.se) om man åker färja och bil istället för flyg, vad tänker du då? Om jag berättar hur harmoniskt och vilsamt det var att få en chans att varva ned efter tentaperioden, innan äventyren på Island börjar? Om jag berättar hur trevligt det var att få lära känna de andra i gruppen och äta god buffé och bada badtunna på däck och njuta av att läsa en bok i solskenet på däck. Om jag berättar hur mysigt och lite retro det var att ta färjan till Island, skulle du vilja prova det då? Att få bara vara, i detta samhälle där vi sällan eller aldrig låter oss vara avkopplade. Att när du reser göra mer hållbara val. Dessutom vill jag att vi alla börjar ta lite mer ansvar för att leva hållbart. 

Det handlar inte om att göra allt perfekt, utan om att göra mer klimatanpassade val när de alternativen finns där. Som att resa med färja till Island.

Beatrice Krig. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.