"Som utlandsstudent tror jag det är viktigt att hela tiden vara aktiv"


Jag kom precis hem från en riktigt trög session på klättergymmet. Mina armar kändes som bly och desto mer hud jag rev upp från mina fingrar desto större blev min lust att lägga mig ner pladask på mattan och gråta. Imorgon ska jag gå upp tidigt för att vara med på ett forum kring omförhandlingarna av North American Free Trade Agreement (NAFTA). Representanter från både Kanada, USA och Mexiko kommer att närvara. Egentligen har jag sett fram emot det under en lång tid men just nu kan jag inte sluta tänka på att det är 10 timmar långt. Uppförsbacke med trasig motor. På lördag kommer jag dessutom med 99 % säkerhet att ha en förfärlig mensvärk.

Jag har slutat att längta hem, men ibland får jag en känsla av att jag kanske skulle ha behövt en personlig coach som övertygade mig om att allt faktiskt kommer gå bra och att jag får vila på söndag. Det är kanske helt enkelt så att jag behöver min mamma. Att sova ordentligt får fungera som substitut tills vidare.

Igårkväll var jag på bättre humör. Då hade jag precis kommit hem från en kväll på kafeet “Fika”. På onsdagar anordnas det där träffar för folk som vill prata svenska. Jag blev fascinerad över att så många vill lära sig vårt lilla språk. I hela vida världen är vi bara 10 miljoner människor som pratar svenska. Varför lägga ner så mycket jobb för att lära sig just detta språk? Någon hade en svensk flickvän. Någon skulle studera sin master i medicin på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. En annan hade blivit intresserad av den nordiska mytologin. Vi spelade Vem-är-vem och åt chokladbollar tills kaféet stängde. Jag är väldigt glad att jag har tagit mig tid att leta upp sådana platser och event. Som utlandsstudent tror jag det är viktigt att hela tiden vara aktiv för att kunna träffa nya människor, se nya platser och få ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

Det gäller att ibland utmana sig själv, gå utanför sin trygga fyrkant och upptäcka för att inte gå vilse i ensamheten och förvirringen som lätt uppstår när en på egen hand flyttar långt långt bort. Just idag är nog dock min största upptäckt den att jag fortfarande behöver jobba mer på min fingerstyrka. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.