Kalender

Tisdag, 23. Februari 2021
 • What is happening in Myanmar? Anti-coup protests, civil society and the media landscape

  13:15 - 14:15 

  Tisdag den 23 februari anordnar institutionen för Globala studier en onlineföreläsning och diskussion om protesterna i Myanmar tillsammans med Esther Ze Naw Bamwaw, ledare för Myanmars Civil Disobedience Movement och alumn från Chuiang Mai University, Swe Win, Chefredaktör för Myanmar Now news agency och vinnare av Ramon Magsaysay-priset och Paul Vrieze, doktorand och föredetta journalist i Myanmar. 

  Här kan du anmäla dig till evenemanget och på evenemangets Facebooksida finner du mer information om föreläsningen.

  Var: Online.

  Tider: 13:15 – 14:15

   

 • Afterwork med forskare: Omstart för världshandeln

  17:00 - 18:15 

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 23 februari är temat "omstart för världshandeln" - hur påverkas världshandeln av den pågående Coronapandemin, Brexit och handelskriget mellan USA och Kina samtidigt som Världshandelsorganisationen (WTO) som är i en djup kris. 

  Samtalet livesänds på evenemanget Facebooksida som du hittar via denna länk.

  Medverkar gör:
  Cecilia Malmström, doktorand i statsvetenskap, gästprofessor vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, tidigare EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor och slutkandidat till generalsekreterare för OECD.
  Claes G. Alvstam, professor emeritus i ekonomisk geografi, Handelshögskolan, Göteborgs universitet

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare.

  Var: Online.

  Tider: 17:00 – 18:15

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.