Kalender

24 Oktober 2020 - 24 November 2020
 • Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland

  Mellan den 19 - 25 oktober anordnas Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland som tar upp viktiga framtidsfrågor kopplade till hållbar omställning. Ta del av ett fullspäckat program med allt från utställningar, föreläsningar, filmvisningar, webinarium, workshops och mycket mer.

  Besök hållbarhetsveckans hemsida för mer information kring programpunkterna eller håll dig uppdaterad på evenemangets Facebooksida

  Var: Västra Götaland.

  Tider:

   

 • AW med forskare: Vem får säga vad?

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 27 oktober är temat "call-out culture, "cancel-culture" och "de-platforming" och andra former av offentligt skambeläggande.

  Samtalet livesänds på evenemanget Facebooksida som du hittar via denna länk.

  Medverkar gör:
  Ulla Carlsson, professor i medie- och kommunikationsforskning, Göteborgs universitet. Expert på yttrandefrihet.
  Linnéa Lindsköld, lektor i biblioteks- och informationsvetenskap, Högskolan i Borås. Expert på kulturpolitik och censur i kultur och litteratur.
  Tommaso Milani, professor i flerspråkighetsforskning, Göteborgs universitet. Expert på språk ur ett samhällsperspektiv och medieföreställningar om språk och identitet.

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare.

  Var: Facebook.

  Tider: 17:30 – 18:30

   

 • Studentsnabben: Akademiskt skrivande del 1

  Under hösten erbjuder Göteborgs universitetsbibliotek 20-minuters lunchföreläsningar i Zoom med matnyttiga tips om informationssökning, ämnesdatabaser, referenshantering och annat du kan ha nytta av i dina studier. 

  Den 28 oktober ger Britt Klintberg, språkhandledare, konkreata tips om hur du kan utveckla ditt akademiska skrivande. 

  Följ föreläsningen på Zoom via denna länk.

  Var: Zoom.

  Tider: 12:30 – 12:50

   

 • Resolva

  Fredag den 30 oktober startar utställningen Resolva som anordnas av trejdeårsstudenterna på kandidatprogrammet i fri konst vid HDK-Valand.

  Utställningen sker i samarbete med Botaniska trädgården och består av sammanvävda verk inomhus och runtom i trädgården. Besök evenemangets Facebooksida för mer information om utställningen samt öppettider. 

  Var: Botaniska trädgården Göteborg.

  Tider:

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.